Friends

::Masa itu emas::

Monday, August 30, 2010

Pertandingan memasak kemaluan haiwan..

0
DUA wanita menikmati makanan yang dimasak pada Kejohanan Memasak Kemaluan Haiwan Dunia Kali Ketujuh di Ozrem, Serbia kelmarin.



Pada pertandingan memasak kemaluan haiwan, para peserta yang terdiri daripada tukang masak akan memasak kemaluan pelbagai jenis haiwan seperti lembu jantan, unta, burung unta dan kanggaru..Eeeuwww, loya tekak i dibuatnye, tak boley bla!! Tujuan festival ini ialah untuk kegembiraan, makanan dan keberanian," kata pakar tukang masak kemaluan haiwan yang merupakan penganjur festival itu, Ljubomir Erovic..

Di Serbia, makanan yang dimasak daripada kemaluan haiwan itu digelar buah pinggang putih. Kemaluan haiwan itu dianggap kaya dengan hormon tertosterone dan berkhasiat untuk lelaki."Kemaluan lembu jantan adalah yang terbaik," kata pemenang pertama pada tahun lalu, Zoltan Levai yang memasak kemaluan haiwan dengan dicampur sayur-sayuran.

Apa pandangan u all tentang ini?? sedangkan ayam punye pon saya tak makan ini kan yang lain2..Eeeeuwww...rasa mcm nak muntah pon ade..

Untuk keterangan lanjut sila klik sini.



Tuesday, August 24, 2010

Saya Benci ADOLF HITLER !!!!

3

Dulu saya tak tahu siapa Hitler yang bermisai kontot ni, yang saya tahu, Hitler seorang yang pembunuh yang kejam, kejam dan kejam, Hitler juga related dengan NAZI, itu sahaja yang saya tahu mengenai hitler.huhu..Kenapa saya begitu membencii Hilter?? mungkin ada di antara anda mungkin menyokong Hitler kerana Hitler telah membunuh beribu2 orang Yahudi lanatullah rite ... tapi saya tetap membenci Hitler, kerana ape?? kerana Hitler la, sekarang Yahudi mempunyai negara selepas tamat perang dunia ke-2..kerana Hitler la, penduduk Palestine asing di negara sendiri..Jika anda peminat series Arrival, & Phase 3, mungkin anda tahu mengenai ini..


Apa yang menarik tentang akhbar Kosmo hari ni, ialah "Ujian DNA dedahkan Hitler mungkin keturunan Yahudi" membuatkan saya lebih membenci Hitler!!! Penemuan itu mengejutkan kerana Hitler bertanggungjawab mengarahkan pembunuhan penduduk berketurunan Yahudi pada zaman Perang Dunia Kedua. Majalah Knack yang beribu pejabat di Brussels mendakwa DNA yang diambil daripada saudara Hitler yang tinggal di Amerika Syarikat (AS) telah membawa kepada penemuan tersebut.


Saturday, August 21, 2010

Contest : Lagu raya favorite saya!!!

16
Create your own banner at mybannermaker.com!
Saya ingin mengadakan contest bagi memeriahkan suasana
sempena menyambut Hari Raya Aidilfitri..
kepada sesiapa yang berminat boleh menyertai contest ini..
terbuka kepada semua rakyat Malaysia okay!! :)..
Tarikh Penyertaan bermula
10 August 2010 sehingga 4 September 2010(12 tengah malam)..

Syarat2 penyertaan sangat simple :

1. Tajuk entri adalah "Contest : Lagu raya favorite saya"..

2. Anda perlu copy & paste code banner di bawah ini..

3. Sertakan Tajuk Lagu Raya Kegemaran anda..& nyatakkan mengapa anda meminati lagu raya tersebut..Kalo anda seorang yang kreatif :
  • Anda boleh menyenaraikan beberapa lagu raya tidak terhad kepada 1 lagu raya sahaja, cara persembahan mengikut kreativiti anda sendiri..
  • Anda boleh sertakan lirik lagu tersebut..
  • Anda boleh menceritakan kenangan anda terhadap lagu raya tersebut..
  • Anda boleh dedikasikan lagu tersebut kepada seseorang sempena Hari Raya Aidilfitri ini..
  • Selebihnye mengikut kreativiti anda.. :)
  • Yang penting anda menyatakan kenapa anda meminati lagu raya tersebut okay!! ^-^
4. Sila tag 5 orang friendlist anda untuk menyertai contest ini, sharing is caring :)

5.Anda jangan lupe untuk tinggalkan komen anda disini, serta link entry yang anda telah buat okay..supaya saya boleh terjah blog anda :)

6. Lastly, anda perlu menjadi friend list blog saya terlebih dahulu..

Hadiah :
1. 1 Album Lagenda Hit yang mengandungi 42 lagu Hit Kenangan Abadi "Selamat Hari Raya"
duit raya, serta kuih raya !!!!!!!!! Hihi :)

Saya akan membuat undian bagi menentukan pemenangnye okay!!!
hihi ^-^


Saya nak tag friendlist saya untuk join contest ini, iaitu :

TAG NAME :
1. Eddy
2. Piha

Tunggu ape lagi!!! Nak duit raya tak?? Jom sertai contest ini :)

Akhir kata daripada penganjur :P
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al- Mubarak :)


Friday, August 20, 2010

Protokol ke 10 Yahudi mengandungi 8 perkara....

0
Untuk renungan bersama..

1.. Song....
Lagu-lagu yang menghiburkan. .jika ada anak-anak yang tak tau mengucap..tetapi boleh menghafal lagu Hindustan yang panjang berjela... Ada anak-anak yang tak hafal Fatihah....tapi boleh mengingati lagu Siti Norhaliza yang panjangnya berdepa depa..... berjaya sudah Yahudi..... Hingga kita terfikir....bagaimana jadinya radio kalau tanpa lagu?

2. ...Sex.....
Lagi satu kegilaan remaja dan yang tua. Sex di mana-mana.. di kaca tv, dalam filem, dalamiklan...babak sex amat lumrah... kekadang adegan sex tak diperlukan, tetapi diselitkan jua sehingga ada orang menonton filem hanya kerana ada adegan sex... filem 18SX amat laris berbanding filem U... VCD lucah mudah didapati...dan harganya amat murah... Adakah filem yang tiada adegan sex? Lagi sekali berjaya sungguh Yahudi laknatullah. .......


3. ...Smoke....
Rokok..menjadi kegilaan para remaja.... sehingga dikatakan tidak modern jika tidak merokok... malah sekarang merokok menjadi budaya bagi mana-mana perempuan yang kononnya mau di gelar 'up to date'.. Dulu yang merokok ini golongan ****** saja.... ataupun penari kabaret..... .( aku tengok dari filem P Ramlee )....


4. .....Sport.. .
Pelbagai jenis sukan di tonjolkan dan lelaki dengan perempuan sama-sama berlumba mencari nama dalam sukan.... hinggakan sekarang bola sepak pun perempuan main juga.... Bila bersukan, tutup aurat mestilah jauh sekali, sembahyang pun banyak yang miss.....bukan yang bermain sahaja tak sembahyang.. ... yang menonton pun tak sembahyang juga ....... Kalau menonton dirumah.... akan lambat sembahyang sebab takut tak nampak macam mana masuk GOL......Yahudi gol lagi........sampai ada ulamak kata...kerana sukan ...sembahyang boleh tangguh...


5. .. Fun..
Hiburan...di mana-mana kita dapat hiburan yang melalaikan.. .. Kalau kita lihat dalam 100 majalah..mungkin 99 adalah majalah hiburan.. termasuklah majalah mangga.....yang menayangkan buah mangga artis perempuan... . Kalau ada konsert....sanggup orang Islam bertandang hingga menghabiskan banyak wang dan bila ke konsert.... pelbagai maksiat akan diselit masuk.... Yahudi terhibur lagi....

6.... Female...
Perempuan... tawaran Yahudi yang amat mengasyikkan. . terutama dalam iklan..yang kadang-kadang tidak ada kena mengena dengan perempuan... . Kalau kita ke kedai bateri kereta....dihadapan bateri terpampang gadis sunti separuh bogel beraksi..... apa kena mengena bateri kereta dengan perempuan?.. . kalau iklan Modess... perempuan adalah patutnya... Yahudi bersorak lagi......

7...Fashion. ...
Fesyen terutama perempuan yang bermacam-macam. . sehinggakan kalau pakai tudung pun mereka dah tak menutup aurat.... Macam mana dikatakan bertutup aurat jika bertudung tetapi berbaju ketat yang kekadang menampakkan pusat? Yang mewarnakan rambut lagi teruklah...Buat apa bertudung kalau rambut diwarnakan.. ... Bila warnakan rambut..mestilah tidak bertudung sebab kalau bertudung..bagaiman a nak menayangkan warna rambut yang terkini itu... Kalau dah rambut diwarnakan.. .. sembahyang pun tak sah...
malah mandi hadas pun tak sah sebab kebanyakan pewarna adalah kalis air...
itu tak kira yang cukur bulu kening lagi...

Yahudi ketawa lagi....
Umat islam sudah jadi macam Yahudi.....

8.. .. Food..Makanan. .
Lagi satu kegilaan Umat Islam terutama makanan dari Barat termasuklah MC D, Kentucky , Pizza hut...dan seribu satu macam lagi... Buah kurma yang menjadi makanan Rasulullah di pandang hina.... masuk rumah pun setahun sekali bila bulan Ramadan... tapi makanan Barat menjadi kebanggaan.. . Bila makanan datang dari Barat.. adakah kita yakin tentang halalnya? Contoh Kentucky ....rempahnya datang dari Amerika.... siapa nak pergi check....halal ke tidak?Bila makan benda haram, masakan iman menjadi mantap.... Maka lahirlah Umat Islam yang bukan perangai saja macam yahudi.... tetapi berfikiran pun macam yahudi... Nauzubilla h.....Yahudi makan Islam lagi...

Itu baru protokol yang ke 10......
yang lain-lain entah macam-macam
lagi.... aku cinta Malaysia .....tapi lebih cintakan
ALLAH....... ....... oleh itu, jika berlaku pertembungan antara kepentingan
manusia dengan kepentingan Allah......

Wednesday, August 18, 2010

Mesin wuduk automatik pertama di dunia

4



Petikan daripada KOsmo (1 February 2010)

KETUA Imam Masjid Jamek, Mohd. Adam Sarpan mengambil wuduk menggunakan Auto Wudu Washer di Hotel Impiana di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Peristiwa kesukaran kira-kira 40 umat Islam mengambil wuduk daripada sebuah besen di atas sebuah feri akhirnya mencetuskan idea inovasi kepada seorang juruterbang.


Melihat kepada apa yang berlaku, Anthony Gomez (gambar kecil) yang kini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif AACE Technologies Sdn. Bhd., (AACE Technologies) lantas terfikir sesuatu teknologi perlu dibangunkan bagi mengatasi masalah tersebut.

Beliau yang pernah menjadi juruterbang peribadi kepada Sir Julius Chan, bekas Perdana Menteri Papua New Guinea, memberitahu, pengalaman itu dilaluinya ketika menaiki feri dalam perjalanan dari Jordan ke Mesir pada tahun 2006.

Mesin Auto Wudu Washer yang dicipta oleh Anthony sendiri itu merupakan mesin wuduk pertama di dunia oleh syarikat tempatan Malaysia dan produk itu mengambil masa kira-kira dua tahun untuk dibangunkan.

Petikan daripada Utusan Malaysia (28 January 2010)

Datuk Seri Najib Tun Razak malam ini melancarkan mesin wuduk automatik yang dibangunkan sebuah syarikat tempatan, AACE Tecnologies Sdn. Bhd. (AACE) di sebuah hotel di sini.Bagi menyempurnakan pelancaran mesin yang dinamakan 'Auto Wudu Washer' itu, Perdana Menteri menadah tangan bagi mengalirkan air dari mesin tersebut sebagai simbolik mengambil wuduk.

Ketua Pegawai Eksekutif AACE, Anthony Gomez berkata, antara keistimewaan mesin itu ialah ia hanya memerlukan 1.3 liter air untuk seseorang itu menyempurnakan wuduk berbanding lapan liter air jika menggunakan paip biasa. "Mesin ini boleh menjimatkan penggunaan air yang agak kritikal bekalannya terutama di negara-negara Asia Barat,'' katanya pada sidang akhbar selepas acara pelancaran itu. Hadir sama, Penasihat AACE, Dr. Taufiq Thiagi. Katanya, sebagai contoh, mesin itu hanya memerlukan 10 juta liter air untuk kegunaan wuduk harian bagi dua juta umat Islam ketika musim haji di Mekah.

Anthony berkata, mesin itu akan dipasarkan pada Julai ini dengan harga kira-kira RM10,000 seunit. Menurutnya, mesin tersebut mudah dipasang dan sesuai digunakan di kediaman, masjid, surau serta kapal terbang penumpang. Selain mempunyai dua bahagian punca air, mesin wuduk automatik itu juga dilengkapkan dengan sistem pengering dan lampu.

Gambar-gambar mesin wuduk automatik

Gambaran dari sudut sisi

Gambaran dari sudut hadapan

Cara-cara menggunakannya


Tuesday, August 17, 2010

Wanna Look Fashionable, GLAMOROUS & Style??

6
Adakah anda sama seperti saya, masih memikirkan konsep baju raya serta accessories untuk di gayakan pada Hari Raya Aidilfitri nti?? Kalo jawapan nye Ya..Jom kite tengok koleksi2 baju raya yang terlah dipadankan dengan accessories yang sesuai..Anda pasti tersenyum, & ingin memilikinya, percayalah..saya berasa sungguh geram & kalo boleh ingin memiliki kesemuanye sekali...huhu..kalo anda nak tahu saya adalah kaki shopping ...ngeeee..kesemuanye kelihatan "glamorous"

P/S : Saya bukan penjual barangan di bawah tau..saya just nak sharing jew...hihi..kalo anda berminat anda boleh KLIK kat link tersebut..


1. PINK MODERN KURUNG..pink sentiase menjadi 1st dalam hatiku..hihi.."I ♥ pink"


2. JUBAH (ABAYA) ..lawa kn brooch bunga tue..Eid Look 2 : Jubah (Abaya)


3.BAJU KURUNG MODERN warna hijau..kerongsang & handbag so sweet *-*

5.99 GBP - alhijabworld.com



4. BAJU KURUNG MODERN..Nice & simple..sangat cantik :)

5. JUBAH/ABAYA..GLAM gitu!!!


6. Sesuai untuk menghadiri rumah terbuka semasa raya nanti..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.