Friends

::Masa itu emas::

Friday, August 26, 2011

1year, 2month, 3weeks and 5days

0


Baru i perasan, diary on9 ini telah berusia 1 tahun!! hehe..thanks to my 98 followers..thanks kepada yang sudi singgah & baca blog SisianteeRashid :) thanks you very mucho!!

Wednesday, August 24, 2011

Iftar @ Nandos (Girls Day Out) 18 August 2011

0
Powerpuff Gurlz Day Out..Laila, Hasni, Nadzirah, Nasuha, Alma, Nabihah, Aina & Me...Bestnya bila berada di dalam bulan Ramadhan, boleh hang out dengan frinds Iftar sama2 :)

Actually that day kita orang nak berbuka @ The Manhattan FISH MARKET, tapi nasib tidak menyebelahi kami kerana semua tempat sudah fully reserved :( huhu..Lastly kami semua decided untuk Iftar @ Nandos..Nandos berhadapan dengan The Manhattan Fish Market Sogo.. Me?? I dont mine.. I
♥ Nandos wokey!!! ♥ Nandos ♥ Nandos ♥ Nandos ♥ Nandos..Haha. I ♥ EXTRA HOT PERI PERI...Marvelous, It is because of the chicken and the sauce. :) Hari-hari makan Nandos pon xpe..(Wah gitu!!!)..hehe

Aina & Me

Nadzirah, Laila & Hasni

Nabihah, Alma & Nasuha - Trainee

Kami berbuka puasa dengan set "Break Fast Tonight" untuk 2 orang hanya RM 55, So kami 8 orang ambil 4 set (Nadz sharing with me, Hasni with Nasuha, Laila with Aiina and Alma with Nabihah)..Memang puas hati la!! memang terbaik!! Hidangan untuk set ini adalah :

Appetizer : Grilled Chicken Sausages
Two 1/2 Chicken with 2 Sidelines
Dessert : Chocolate Cake or Cheese Cake (prefer Cheese Cake, perrrgh marvelous)
Beverage : 2 glasses F&N Strawberry



Me enjoyed the food!! huhu..tapi Hasni, "Ini 1st & last as datang kat sini", hehe..Kesian As, mungkin tak kene dengan tekak As mungkin..Mana idaknya, kami semua actually nak Iftar di The Manhattan Fish Market tapi tiada rezeki nak makan kat situ..tekak dah setting mahu makan ikan, tapi berbuka makan ayam..hehe..me?? hoho..no problemos..i ♥ Nandos wokey!!!


Tersenyum sebelom berbuka puasa





Credit : Nadzirah & Nasuha for the foto :)

Tuesday, August 23, 2011

One miss call from 03-20371666

2


"Aik sapa yang call ni..Hurm call balik la, mana tahu orang ni call for interview"..2 kali call still enggage..hurm pelik takkan dari HELP University College lagi kot.. Kebetulan last weekend, berlaku same situation then me call back, enggaged..but i still keep calling, tidak berputus asa..sampai orang yang dalam talian cakap "Hello, HELP University Collage" confirm aku salah number.."Im sorry, wrong num", then i letak.."Tak logik terima panggilan dari HELP University Collage..mungkin salah number kot"..

Then tadi i call back number 03-20371666 "guna fone Office la", then..still engagged..Tergerak nak search kat internet numb fone ni, mane la tahu dapat tahu panggilan tersebut dari company mana kan..first time search number fone kat google..serius tak pernah try pon sebelum ni..hehe..Then ini yang I jumpa.. (Sila klik gambar untuk lihat lebih jelas)


U all pernah tak mengalami situasi ni? dulu tak pernah pon ambil kisah number2 miss call..lately ni sedikit alert sebab takot terima call untuk interview..huhu..

Monday, August 22, 2011

Great IFTAR 20th Aug 2011

1
Last Saturday, memang awesome..IFTAR with my friends yang lame tak jumpa..Jumpa setahun sekali..huhu..jumpa pada bulan mulia, berbuka puasa bersama-sama..so sweeeet..Thanks Fadhil for the invitation :) Thanks jugak kepada Amir, tuan rumah and thank to sweet ladies Yan, and Zai..Ini merupakan tahun ketiga kita orang berbuka puasa ramai-ramai..Yang bestnya tahun ni paling meriah..hee..See u guys InsyaAllah after raya, kita beraya beramai-ramai..InsyaAllah :)







Wednesday, August 17, 2011

IFTAR @ The Manhattan Fish Market + Matta Fair (14 August 2011)

0
IFTAR @ The Manhattan Fish Market SOGO..sangat best..huhu..so delicious okay makanannya..That was my 1st time makan dekat The Manhattan Fish Market..next time boleh repeat lagi..sekali sekala makan western food time berbuka puasa ape salahnya kan..nak tukar selera :)


That day kami berempat (me, Hazwan, Laila & Eddy) sharing makan Manhattan Flaming Seafood Platter, it was so nice hokay!!..yummy2..hehe..actually menu ni untuk 2 orang sahaja..but kami sharing, sebab takot xhabis..masa order takot tak habis..bila dah depan mata "cukup ke nak sharing for 4 persons??" haha..finally after berbuka, u guys guess kita orang habis makan ke X or cukup kew x?? hehe..

Yang this one pon sedap jugak Fried Country Prawn kalau xsilap..sos die umppphhh..sedap giler kot..haha..tak tergambar dengan kata-kata :P



Hehe..after makan Manhattan Flaming Seafood Platter + Fried Country Prawn + bubur lambuk PWTC + minum ais lemon tea yang boleh refill..bluggghh alhamdulillah..kekenyangan..actually makanan yang kami order habis..tak membazir..cukup2 jew..tak de istilah tak cukup to me la..haha..tak tahu la to Eddy & Hazwan..depa lelaki kuat makan kan..hehe :P



Actually that day kami berenam Hasni, Laila, Ezam, Hazwan, Eddy and me ke Matta Fair @ PWTC..kami planning untuk berholiday (*wink2*) that why kami sanggup untuk luangkan masa ke sini pada bulan puasa!!~ hehe.. Sangat seronak dapat meluangkan masa bersama kawan2, selain itu boleh mengeratkan siraturahim..cheewah!!..haha..so planning untuk berholiday still go on..even flight sangat mahal hokey dari package holiday kami..berganda mahalnya..huhu..

So tugas Ms Laila arrange and buat costing..thanks Laila :) ..That day sangat ramai orang menyerbu Matta Fair @ PWTC..wow..even bulan pose pon..huhu..dahsyat2..


Antara persembahan yang quite interesting..HERO from Korea..wah terpukau gitu..dorang talented, drawing sambil menari-nari..mula2 lukis entah hape2 entah..then gabung2 jadi Micheal Jackson..Wow!! kepada sesiapa yang pergi and tengok persembahan mereka je akan faham..haha..




Yang penting kami really enjoy that day, even pada bulan puasa pon still fresh jalan2 kat Kay L hokey..hehe..so see u guys for the next trip.. (^^)V





My FB Account temporarily unavailable :(

0




Adeih 10min yang lepas tetibe my FB account xbley nak access macam biasa.. :(
dah banyak kali refresh still xbley jugak..
dup dap dup dap..


FB saya ade notifications -ve 1 korang ade kew??

0



Haha..macam ni la gayanya bila FB dah fening :P adeih..hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.