Friends

::Masa itu emas::

Thursday, April 28, 2011

So disappointed :(

0
Huargghh...saya xbley join kawan2 saya dinner @GoldCoast, TEMPAT BEST TUE!!..huhu..sorry guys..shi kene outstation next week, ari ahad pagi dah bertolak ke Kedah..adeih...thanks for the invitation Fadhil & Zahid, im really appreciate..Thanks for invite my partner too..huhu..sangat disappointed tau kerana tak dapat join u all..tapi apakan daya, keje harus di utamakan.. (ayat paksa rela) haha.. Mayb next time k (ayat sedapkan ati) huhu.. Enjoy ur self guys!! :D

Last meeting dengan u all..raya 2010 :) Miss u guys!!

Wednesday, April 20, 2011

euwwww : Air liur basi gadis 18 tahun dijual

1
Gambar : LAMAN web menunjukkan Li menjual air liur gadis remaja yang berumur 18 tahun
di Beijing.

BEIJING - Seorang wanita, Zhou Li di sini menjual air liur gadis remaja untuk tujuan kesihatan, lapor sebuah akhbar semalam. Li mengenakan bayaran sebanyak AS$3.25 (RM11.40) bagi setiap botol yang mengandungi air liur itu di kedainya di Beijing, China. Laman web kedainya itu memaparkan kartun dan maklumat berhubung air liur tersebut. Menurut maklumat berkenaan, air liur itu diperoleh daripada gadis-gadis yang berumur 18 tahun ketika mereka sedang tidur. - Agensi


Anak derma susu badan - lawan kanser bapa

0

SEORANG wanita dari Bristol sanggup mendermakan susu badannya kepada bapanya semata-mata untuk membantu orang tuanya itu melawan barah. Georgia Browne, 27, dilaporkan berbuat demikian lebih sebulan lalu.

Georgia memerah susu lebih selepas menyusukan bayi lelakinya sebelum dihantar ke rumah ibu bapanya di Wiltshire. Bapanya, Tim Browne, 67, kemudian mencampurkan susu itu dengan susu biasa untuk dijadikan sarapan pagi harian.

Hasilnya, imbasan terkini menunjukkan daya ketahanan lelaki itu semakin baik dan kanser yang dihidapinya sedang pulih. Georgia memberitahu, beliau mendapat idea unik itu setelah menonton sebuah dokumentari TV mengenai kebaikan susu badan.

"Keluarga saya berfikiran terbuka dan tidak berasa pelik dengan idea ini. Ibu dan suami saya menyokong biarpun pada awalnya kelihatan kelakar. Ayah juga sempat bergurau dengan beritahu rakan-rakannya," kata Georgia.

Dokumentari yang ditontonnya itu memaparkan pesakit kanser prostat dari Amerika Syarikat yang sembuh hasil meminum susu badan.

Tertarik dengan idea tersebut, dia kemudian berbincang dengan bapanya. Tim didiagnosis menghidap barah pada Julai 2007 dan mengalami ketumbuhan berulang selepas pembedahan.

Idea susu badan itu juga mendapat sokongan doktor Tim biarpun penyelidikan sebelum cuma membuktikan susu itu sesuai melawan kanser dihidapi kanak-kanak. - Agensi

Sumber : Arkib Kosmo

Tuesday, April 19, 2011

Sarapan tentukan jantina bayi?

1
SATU kajian menemukan bahawa wanita yang mengambil sarapan melahirkan lebih ramai anak lelaki. Ia turut menunjukkan wanita yang mengambil lebih banyak kalori turut dapat melahirkan anak lelaki. Penemuan baru ini, bagaimanapun, tidak dapat membuktikan bahawa makanan yang diambil atau ditinggalkan pada peringkat awal kehamilan mempengaruhi jantina bayi.

Penyelidik Fiona Mathews menyatakan keadaan ini mungkin dapat menjelaskan nisbah penurunan tidak ketara bayi lelaki di negara-negara berasaskan industri seperti Amerika Syarikat.

"Memang keadaan sekarang menunjukkan kewujudan epidemik obesiti, tetapi kelihatan juga peningkatan amalan berdiet dan pengambilan makanan yang tidak sihat dalam kalangan wanita. Dan lebih ramai yang meninggalkan sarapan pagi. Data kami mencadangkan perkara-perkara ini mungkin memainkan peranan dalam penurunan tidak ketara kelahiran bayi lelaki," katanya.

Data yang dikumpul juga menggambarkan lebih ramai wanita yang mengambil kalori semasa hamil melahirkan anak lelaki.

Credit to : Arkib Berita Kosmo

p/s : dulu masa blajar sains, jantina anak ditentukan oleh kromosom lelaki : X & Y..untuk ketahui lebih lanjut sila klik sini .

Monday, April 18, 2011

Adakah semua bapok buat pembedahan seperti ini??

1

Aduihh ade jugak yang sanggup buat macam ni..satu penyeksaan namanya nih..1st penyeksaan bila buat pembedahan tukar jantina lelaki ke perempuan, bukan ke akan sakit bila nak buang air coz dah tukar Tut** (bukan nama sebenar)..Kedua penyeksaan bila jumpa Maha Pencipta..Coz tak bersyukur dengan apa yang ada..

Actually kita pon tak sanggup nak tengok video ni sampai habis..


Tuesday, April 12, 2011

Bila satu office mengidam...

1
Durian

...Mengidam nak makan durian okeh...hebat betol durian punyer penangan..sampai kami satu office tong2 duit beli durian..alkisahnya, semalam Hasni tag gambar durian kat facebook..entah auraa ape tah yang melekat kat gambar durian ni, terus mengidam nak makan durian..orang lain pon ade jew letak pictures tengah makan durian la, picture gerai durian la..tapi tak mampu mengugat keimanan sampai la tgk picture ni (hahaha)..
I
I
I
V


Thanks kepada Eddy & Syazrul yang tong belikan durian tadi.. saya xcited kot..tengah buat audit kat company client sanggup balik awal coz nak makan durian tau..bila dapat makan tersenyum lebar...muahahaha..sekarang masih lagi bau duriannya 1 office kot..hihi..


Still rasa tak puas lagi makan durian..orang tersayang pesan jangan makan durian banyak2 nanti badan panas..hihi..baikkk..tadi saya makan sedikit sahaja..ermm ade la 7-8 ulas..hihi :P

Mungkin kami akan repeat lagi makan durian..tunggu team dari Johor balik (Laila, Nadzirah & Nada)...hihi..yump2 ;D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.