Friends

::Masa itu emas::

Saturday, July 31, 2010

Kalo tak suka kat bos..Bagi bos hadiah nih

0

Boss Babi Vs Hugo BOSS


Brand ape yang akan korang bagi kat boss korang?? hihi..macam2 kan..

Friday, July 30, 2010

Congrats Kak Amy

0

Congrats Kak Amy!! Kak Amy is my officemate, merangkap sebagai seorang senior, congrats because arini Kak Amy sudah mjadi MIA members (Malaysia Institute Of Accountant)..Ia menjadi idaman semua bakal2 accountant kat Malaysia termasuk lah diriku ini..huhu..

Sorry la laila, Hasni, Eddy & Hana..Cc & Nadia menjadi orang pertama & kedua yang dapat tahu Kak Amy sah menjadi ahli MIA..hihi..

"Ala nti cc & nad pon akan dapat jadi MIA members jugak". Kak Amy memberikan kata2 semangat kepada diriku & juga Nadia officemate ku... Aminnn.... :) hihi..aku hampir 1tahun wat audit, lagi 2 tahun kalo ada rezeki diriku akan mengikuti jejak kak amy..InsyaAllah..

3 background for today..

0
Arini..kalo ade sape perasaan, saya dah 3 kali tukar background!! fuhhh berpeloh2 kot!!...but finally, saya bpuas ati dengan background sekarang..Look simple but nice..bagi saya la..tak tahu la, bagi korang macam ne kan..hihi..Saya suka background blog warna putih compare to hitam..coz mostly, gambar2 yang ade semuanye background warna putih..so warna putih adalah sesuai untuk blog saya ni..hihi :)

Good bye to my old blog background --> www.thecutestblogontheblock.com/
Welcome my new blog background --> http://www.shabbyblogs.com/


Thursday, July 29, 2010

Catch my beautiful butterfly

0

I ♥ bUtterfly..i donno why.. addicted kumpul koleksi photo rama2..kalo dulu sebelom ade blog, saya akan buat 1 folder, then save kat dalam folder tersebut, atau set gambar rama2 tersebut di desktop komputer..now, saya 'tangkap rama2' yang menarik perhatian saya, kemudian abadikan dalam my sweet blog :) hihi..ini kira edisi koleksi peribadi..even penakot untuk pegang the real rama2, tapi saya suke tengok gambar rama2..so sweet ;) Saya takot pegang rama2 kerana saya takot ulat beluncas..eee...saya geli ulat beluncas, tapi saya suka rama2..mcm ne tuh?? hihi..


Cantikkan kepak die?

Warna biru

Lut sinar, sangat cantikkan??


Best nya kalo dapat pegang mcm ni..

Wah..create sendiri..nak buat la nanti :)

Lukis gambar rama2..

Simple but nice!!

Cantik2, warna kuning rama2 timbul & terselah dengan warna pink bunga :)


Rama2 warna hijau+kuning..

Wahh!! sangat cantik effect kat air tu..


Lawa2..hihi

Best nye, kalo dapat wat ukiran mcm ni kat mata...saya nak wat jugak!!! hihi..

i ♥ purple

Black & white♥♥

Creativity


Lawanyer...


rama2 warna oren

rama2 warna merah + hitam..

rama2 warna hitam+putih..

rama2 warna oren lagi..

rama2 lutsinar..

nampak original :)


Kelab Blogger - Ben Asaari

0

Saya di sini ingin mengambil kesempatan untuk promote blog saya di Kelab Blogger - En Ben Asaari..Terima Kasih En. Ben Asaari, kerana sudi memberi peluang kepada blogger2 yang baru seperti saya untuk mempromosikan blog secara percuma :D

Kepada sesiapa hendak mempromosi blog, seperti saya, sila klik disini



Wednesday, July 28, 2010

Teh Tarik lemak babi (brand - CheckHup)

3
Huh menakotkan, rasa geram pon ade jugak... saya dapat information ni thru my email..& i think i should sharing dengan kawan2 semua..Ari isnin lepas saya baca paper kosmo, minuman 3 in 1 is not good for our health kerana mengandungi kandungan gula yang banyak...arini saya dapat tahu yang terdapat minuman 3 in 1 ( Teh tarik) mengadungi lemak babi!! Biar betul, yang geram nye, ade logo halal dari JAKIM kot..ishhh2..



Kesimpulannye : makan produk Muslims.. yg ditanggung halal vs. digantung halal..kalo ade tulisan cine tuh, baik jangan makan especially product yang tak famous macam Teh (brand - CheckHup), name pon tak pernah dengar kn..

Tuesday, July 27, 2010

Surah Penawar

0
Surah Al-Kautsar
Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripadabatu permata nan indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Perkara yg baik kita amalkan slalu. Sebar2kan kepada kekawan, terima kasih

Saturday, July 24, 2010

My birth date mean

2
Sisiantee's result was Born on the 3rd
You have a creative mind. You love to explore new places and learn about new things. You are easy-going in life. Your loved ones are very happy in your company. You have big dreams in life. Try your best and you shall achieve them soon.

Absolutely correct!!! menepati sifat yang ade kat dalam diri ku ini...bagaimana pula dengan si die??

Sisiantee's BF was Born on the 18th

You are an outdoors person. You like spending time in peaceful, natural surroundings. You are a dynamic person. You cannot sit at one place for a long time. You like dressing up for occasions. You prefer to express your views openly. You are an exciting person to fall in love with but you prefer to be in a strong, long-term relationship only..

Long-term relationship only??ermmm sound great!! ahaks!!




Kenangan Ramadhan Bersama Ben Asaari

2

Part 1

Lagi beberapa hari lagi, umat islam akan menyambut bulan yang mulia, iaitu bulan puasa... Setiap kali berpuasa, aku akan tersenyum sendiri bila mengingati saat2 ketika aku mula belajar untuk berpuasa.. Actually aku start belajar puasa semasa umurku 8 tahun, ketika aku standard 2 primary school, kalo orang lain mungkin start belajar lebih awal kot?? kalo tak silap aku, adik2 ku, mula berpuasa masa dorang sekolah tadika & masa tu dorang puase half day jew..

Aku dengan gigihnye berpuase selama sebulan, & akhirnye aku berjaya!!! Ini kerana ayahku telah berjanji, kalo aku dapat puasa PENUH selama sebulan ayah akan bagi duit raya RM30!!! Satu jumlah yang cukup besar kot time tuh...

Perrghhh...tak dapat nak gambarkan perasaan menahan lapar & dahaga ketika 1st day aku mula berpuase..ala2 masa Upin & Ipin start belajar pose la senang cerita, masa tuh aku siap menghitung jam lagi...Mula2 1st dat, 2nd day & 3rd day, memang lemau giler, macam orang tak makan selama seminggu jew gamaknye reaksi aku time tuh.. Tp yang hairannye aku aktif gler kot pada hari2 yang kemudiannye..

Masa standard 2, aku sesi petang & sangat suke main kejar2 & main sorok2..bayangkan kalo orang yang berpuase mane larat nak main2 kat sekolah kan..tapi aku larat jerrr..haha..ermm nak jadikan cerita, kawan sepermainan aku pernah bagitahu, kalo nak sentiasa segar & tak mengantok masa bulan posa kene selalo basuh muka & kumur2...so tiap2 tengahari aku akan basuh muka & kumur2...Tettttt plusss sambil menyelam minum air la kan...korang mesti dapat teka tak ape yang telah aku lakukan!!!....itulah taktik supaya aku kelihatan sentiase aktif!!! muahahaha...tak boleh tahan haus beb!!! hahaha...sangat lucu & nakal aku ketika itu..main tipu kot...!!! tapi tu dulu ek, sekarang dah pandai berfikir dah!!! hikhik...

3) Dari mana anda tahu segmen ini ..
Saya dapat tahu segmen ini, bila Ben Asaari send mesg thru my FB inbox..then i joined kerana ia merupakan satu slot yang agak menarik untuk sharing !!! :)

kepada sesiapa nak join kindly please klik here.

Friday, July 23, 2010

Permainan paling gilerr brada di bangunan tingkat 55

2
Perrrghhh..1st time aku tengok gambar bangunan ni, tak sangka kat tingkat atas bangunan nih ade permainan ala2 yang ade kat genting highland..

Time waktu malam cantik kan..


Time siang..


Haa nampak tak permainan ape yang ade kat atas tuh..??


Ade 3 permainan kat atas tuh, jom main games kat atas tuh..


Even masa kat genting pernah naik space shot 3kali kot dalam 1 hari, kalo ade sape2 yang offer naik bende nih, pikir 100kali kot!!!


Roller coaster!!

Minah salleh nih pon tutup mata


giler lah, msti mengigil ble dah habis main game ni..ketar lutut beb!!


Huissshh..gler la..tingkat 55 kot!!

Mmg tak boleh bla!!..




Time malam




So, macam ne?? nak try tak?? kalo yang gayat tuh, sekadar tengok orang main jew ek!! hikhik :P

Thursday, July 22, 2010

Luahan hati..

0
Huhu..seriusly keje ku lately ni agak sempoi..jarang balik lambat, tp keje tetap ade tau , but certain2 keje pending from client la..tp 2 hari yang lepas client dah reply yang pending2 tu..sekali dua client yang reply..so kalo boleh aku nak settlekan this week account client yang pending2, malas nak carry on ke next week...so next week bley proceed keje yang lain plak kan..

Baru pagi tadi my senior Kak Amy tanya sama ada ari sabtu & ahad nak stay kat office ke tak..Kalo nak ikutkan ati mcm mls nak stay, tapi kalo nak settlekan dua company nih..nak tak nak kene stay jugak...maksud stay di office this weekend mean kene tito kat office tau!! ahaks..aku pernah pecah rekod sejarah selama aku bekerja, tito di office..tapi kalo keje kat audit firm, itu adalah perkara biase okay!!..senior tempat aku praktikal dulu penah cite dowg tito kat office time pick hour siap bw baju ke office & mandi kat office..itu lah pengorbanan sebagai auditor...cehhhwahhh...kesitu plak aku kan..

Sebenarnya diriku ini stress if kene cont'd keje owg len nih..yelah kene study dr mula lagi kan..sekarang aku ade 2 keje yang aku kene con't dari owner yang dulu..yang satu keje owner die ade, yg satu dah xde..ermmm kalo dah bekerja tu, itu perkara standard la kan..ermmm...

Tp aku still bersyukur la kerana keje yang aku buat sekarang nih related ngn degree aku, tanpa membantah dan ade jgk la kadang2 merungut dlm hati, hikhik..saya manusia biasa okay..kalo yang kenal rapat dengan diriku ini, mesti tahu bahawa aku seorang yang jarang membantah dalam bab2 keje nih..owg kata redha dengan pemberiannye..tp kalo dah melampau sangat kene jgk la ngn aku kan..hahaha :P

Shopping baju kebaya for raya!!! hikhik

2

Saya sangat suke baju kebaya..yang kat bawah ni diantara baju kebaya yang saya nak booking dari indonesia..cantik kan..hihi..sesuai untuk ke majlis perkahwinan or untuk dinner... Tapi saya tak tahu nak pilih yang mane satu di antara yang banyak2 nih..Actually dari dulu lg saya mencari baju kebaya berwarna hitam seperti di bawah ni!! huh..rambang mata seh!! hikhik

Saya suke yang nih, tapi sulaman yang kat belakang nih saya kurang berminat..


Yang nih lawa kan..wahh, sulaman die pon just nice, i like it :)


Warna hitam lagi..huhu..sulaman die just nice tapi macam lagi lawa yang di ataskn


Saya pon xade kebaya warna merah, so yang nih pon msk dalam senarai, merah nampak seksi :P


Kebaya yang atas ni dengan yang bawah nih pon saya berkenan jugak tau!!! tp rasanye yang bawah nih lagi lawa kan??



Cantik2..dah xtahu nak pilih yang mane satu!!!


Finally saya rasa kebaya hitam nih lagi lawa compare dengan kebaya hitam yang 2 di atas..


Yang nih pon nice jgk...

Sempat kew ek..saya nak beli untuk this coming hari raya??? Hopefully sempat la..sekurang2 nye saya nak choose 3 baju kebaya..wah!!! hikhik..bukan ape, belajar dari kesilapan..this year ramai member wedding, asyik pakai baju yang sama jew..at least next year banyak collection kan??Tak gitu?? hihi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.