Friends

::Masa itu emas::

Tuesday, November 23, 2010

Hati-hati angka keramat 26 !!! Sebar2kan..

7

26 December 2004 Tsunami di Aceh!!

26 May 2006 Gempa di Jogja

26 June 2009 Gempa Bumi di Tasik Malaya

26 October 2010 Tsunami di Mentawi

26 October 2010 Merapi Meletus!!

Ada apa dengan 26??

Ternyata dalam Al-Quran surah ke 26 (Asy-Syu'ara) yang di dalamnya tentang AZAB ALLAH
Sila sampai2kan kepada semua muslimah muslimin. Jangan diringankan perkara ini....kerana LiLahita'Ala, ini merupakan amanah.. Apa pula yang akan berlaku pada 26 NOV 2010 hari Jumaat ini????



Friday, November 19, 2010

Hari terakhir untuk mengundi Shout Award!!! Jom mengundi..

0

Termasuk arini dah 3 kali saya mengundi Shout Award thru On9..jimat & senang..U'ol dah mengundi blom?? Biar pon mengundi itu rahsia..saya tetap nak share jugak apa yang saya undi & even tak dapat nak gi Shout Award pada esok ari di Bukit Jalil..mengundi tetap mengundi untuk memberi sokongan kepada artis2 yang saya minat & layak untuk menang..hihi x gitu..?? :) kepada yang nak undi, masih sempat lagi, arini ari yang last so jangan lepas peluang k..hihi.. Jom mengudi kat http://www.shoutawards.com.my/ Tak semua kategori yang saya mengundi..kategori tertentu jew yang saya undi..


Coolest Radio Announcer Award

Saya pilih Fafau, FBi & Phat Fabes


Favourite Radio Show Award

Sudah tentu HotFM AM Krew & M'sia's Hottest Music-Hot 10


Rockstar Award

Untuk yang ini pulak haruslah Azlan & The Typewriter, Bunkface & Faizal Tahir


Power Vocal Award

Untuk kategori ini saya memilih Azlan, Black & Faizal Tahir


Popstar Award

Yeah...haruslah Yuna, Zee Avi & Mizz Nina


Flava Award

Mizz Nina, Altimet, DJ Fuzz & Malique


Breakout Award

Azlan, Mizz Nina, Yuna & Zee Avi


Hot Guy Award

Farid Kamil & Shahelzy Sam


Hot Chick Award

Untuk yang ini saya undi Mizz Nina, Nora Danish & Scha :)

Tuesday, November 16, 2010

Kukus Oren Untuk Hilangkan Batuk

2
Pagi ni saya dapat satu email from my old friend...Dan saya rasa cukup menarik untuk dikongsikan bersama iaitu "Mengukus Oren untuk Batuk".

Ini sesuatu yang baru bagi saya tetapi ramai yang sudah mencuba, saya belum mencuba lagi, kerana setakat ini, syukur alhamdulillah kesihatan saya masih baik..Memandangkan sekarang musim demam, selsema & batuk, why not kepada sesiapa yang batuk boleh cuba petua ini, kerana ia merupakan kaedah yang bagus untuk hilangkan batuk..♥

Cara-caranya:

1. Potong sedikit di bahagian atas oren seperti dibawah


2. Letakkan sedikit garam ke dalam oren tersebut



3. Letakkan didalam magkuk & kukus selama 20minit


4. Kemudian masa untuk makan..Agaknya macam mane rasanya kan, apa2 pon ubat or jamu memang tak best tapi baik untuk kesihatan ape salahnya kalo makankan..


Selamat Mencuba :)

Monday, November 8, 2010

Update Facebook thru Yahoo..

0
Huhu..bila boss ade kat office kite tak berani nak bukak FB so ape lagi, update status kat yahoo pon bley jugak what..hihi ^_^ .. just tulis kat ruang "have something to share" seperti gambar di bawah ni..Selain updated status, kita juga boleh tengok status yang diupdate oleh friendlist kita yang lain :)


Kalo pic tak clear or too small just click kat picture untuk gambaran yang lebih jelas :)


After kite update status kat yahoo, automatic status itu akan update kat FB macam kat bawah..

Extreme Pumpkin Carving

1
Hebat giler bile tengok ukiran kat bawah nih, memang extreme, & mmg gler creative laa~~..huhu..bukan senang kot nak buat ukiran ke atas labu..labu kan keras..














Thursday, November 4, 2010

Wah...so sweeeet *-*

2
This is my 1st time menerima bunga masa hari jadi, so saya
sangat tersentuh ^_^ huhu..



My post kat FB, eh xclear lor...kite try zoom!!!



Yg nih okay ckit kot..hihi..still ade yang wish kat cni..tq my friend :)
kalo nak tgk dengan clear jom g kat my FB..huhu
sorry sangat fort die kecik..huhu ^_^

Tadaaaa..ni pic ngn bunga..huhu ^_^ ..masa nih dalam kepenatan, tp still masih boleh tersenyum kegembiraan :) tq dear for this beautiful flower..i really2 like it..patot la sehari sebelom tuh, suh kite pakai bj pink kn..huhu ^_^..ape2 pon smlm adalah ari yg best!! hihi..


My sweet 25th Birthday :)

0
Terima kasih kepada kawan2 sekolah, matrix, ukm, auntie, uncle, cousin2 di msia & spore, rakan2 blogger, offimate, xofficemate, & kepada kawan yang baru mengenali saya, saya nak ucapkan ribuan terima kasih for ur wishes semalam sempena hari lahir saya ^_^ ..hihi..im really appreciate it, & berasa sangat gembira yang tak dapat di gambarkan dengan kata2..sungguh terharu..



Terima kasih di atas semua ucapan~~
saya sangat menghargainya, kepada yang send mesg pon tq..huhu
Ini diantara ucapan2..


Ucapan dari my auntie tercinta



Rena wish me twice, tq dear, so sweet :)



Fatin wish in bahasa arab!!



From my litter cousins



Yeah, saya jugak dapat handbag yang cute ni~~!! from amira



Blogger terkenal pon wish jugak..hihi..tq Ben



Tak terlepas jugak kepada yang wish terlalu awal :)



Tumpang sekaki pon, saya really appreciate jugak ^_^




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.