Friends

::Masa itu emas::

Sunday, July 11, 2010

Spirit of the coin


Korang pernah main Spirit Of The Coin tak?


Gambaran ketika bermain Spirit of the coin...


Perrr bile tgk video kat bawah nii..teringat masa zaman sekolah rendah dulu, main spirit of the coin dengan member2 rapat, ktowg main time cikgu tak masuk kelas atau time rehat masa main olok2 jew just for fun... kalo la time tuh saya tahu tak elok main bende nih, saya tak akan cuba main coz bende ni syirik...dulu masa nak main kene ade, duit syiling, then kertas tu kite tulis (Huruf : A-Z, No : 1-0, Home & Yes or No ) & kene main dalam 2 atau 3 orang..

Orang kata kalo nak lagi horror & berkesan kene main kat rumah yang telah ditinggalkan atau tempat sunyi, gune duit syiling lame & titiskan darah kat duit tu...Tp yang pasti saya tak pernah try okay, dan tak akan try sampai bile2..giler kot buat benda2 yang dikategori "berani bunuh diri"no..no..no..masih berfikiran waras lagi..lagipon bende nih SYIRIK okay!!!


Contoh lakaran kertas


Main bende ni, akan menjadi kenangan, at least penah cuba & merasa kn, sekarang kalo ade yang ajak untuk main, i will say NO..NO..NO..huhu. Info2 yang perlu anda tahu ketika nak main Spirit of the coinberdasarkan ape yang saya ingatla :


1st orang yang nak main bende nih kene letak tangan kat duit syiling tuhe siapa name 'die'?? tinggal kat mane? umur berapa??...kalo nak ikotkan yang real punye kita tak boleh sentuh sangat duit tu..& duit tuh akan bergerak sendiri menjawab soalan yang kita tanya.. dulu time saya main, saya yang gerakkan syiling tu..haha..masa tu budak2 bukan tahu ape2 pon..layan je~~ so funny :P


2nd after kite tanye, bende tuh akan jawab soalan kita apabila duit itu digerakkan...misalnya kalo kita tanya nama, & contoh nya name die sarah, so duit syiling tu akan bergerak ke huruf S..A..R..A..H.. then kalo kita tanye umor die..duit tuh akan bergerak ke number yang menggambarkan umurnya...& begitulah seterusnya...


3rd kadang2 bende tu tak mahu jawab soalan kita, syiling itu akan bergerak ke Home...




Disini saya ada upload video untuk tontonan semua...Kepada sesiapa yang berani tengok, ada dua orang gadis bermain spirit of the coin..actually masa saya post video nih, saya tak tengok lagi coz saya nih penakot, tengok permulaan jew..huhu..so selamat menonton okay..just for sharing, jgn try..ia adalah syirik...

I
I
I
I
I
V
Comments
8 Comments

8 Comment:

hudhud on July 11, 2010 at 10:32 AM said...

alamak, i pun cm agak seram nk tgk huuhuhu

AiZ on July 11, 2010 at 10:44 AM said...

bahaya oh main ni.. skali tak dapat nak lepaskan coin tu baru tahu.. kebas jari jari.. gagaga ^__^





Aiz latest entry
Bahaya di tempat yang ade WiFi
jana wang yang terbaru blogger
Kehebatan iklan pada minda kita
Facebook vs blogger



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Sisiantee on July 11, 2010 at 10:54 AM said...

HudHud : Elok u tengok ramai2..yup..kalo main bende ni

Aiz : A'ah my father dulu time scool slalu main, mmg tangan akan kebas if kita dah xmo main dh, tp die still nak main jugak...

AiZ on July 11, 2010 at 11:02 AM said...

aiz tak pernah main.. tapi boleh agak dah ape nak jadi.. kompem tahu yang mane kene goreng dulu.. ^__^





Aiz latest entry
Bahaya di tempat yang ade WiFi
jana wang yang terbaru blogger
Kehebatan iklan pada minda kita
Facebook vs blogger



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Eddy Rizal on July 11, 2010 at 11:24 AM said...

ahaha. good2 cc :)

Sisiantee on July 11, 2010 at 11:35 AM said...

Aiz : x pnh main ek?? tapi pengetahuan mcm dah pnh main..hikhik..

Eddy : Tq Eddy ;)

blakepaghe on July 14, 2010 at 1:12 PM said...

seram pakcik nak main benda nih.. baik pakcik main badminton..lagi menyihatkan badan...

Sisiantee on July 14, 2010 at 5:19 PM said...

Haha..btol tuh pakcik :) dulu saya tak takot..tapi sekarang saya penakot..hikhik..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.