Friends

::Masa itu emas::

Friday, January 7, 2011

2nd Day at Bukit Merah Laketown Resort (15 Dec 2010)


Sambungan dari : Part 1 (1st day)

2nd Day at Bukit Merah Laketown Resort (15 Dec 2010)

Semua bangun awal, pada pagi 15 Dec ~ hihi around kol 7.30 a.m dah bangun & mandi..then terus breakfast, macam biasa kalau lapar je pergi bilik uwan (our lovely grandma)..Thanks to our chef iaitu mummy, mak tar & auntie's maid, kerana menyediakan kami breakfast pagi tu iaitu nasi goreng, sausage, nugget, roti, mentega, & kaya. Actually ade lagi but, lupe..hihi..sorry tau, short term memory :P.. Lauk untuk lunch pun sudah siap dimasak pagi tu, kerana after breakfast kami akan keluar jalan-jalan.. Balik nanti mesti akan lapar right, so nanti after balik boleh terus makan, lauk simple-simple sahaja tapi banyak jugak la, memang menyelerakan ..lebih-lebih lagi kalau makan beramai-ramai & berulang-ulang memang akan habis punye.. hihi..

After semua habis breakfast & bersiap-siap, around 9 am kami ramai-ramai jalan kaki ke Jeti untuk beli tiket ke Eco Park..Tak jauh pon perjalanan dari chelet, tempat kami menginap ke tempat beli tiket..around 5min perjalanan kami sampai ke tempat yang ditujui..Emak-emak sibuk beli tiket, yang dara-dara & teruna sibuk ambil gambar..hihi..then, after selesai urusan beli tiket kami ambil gambar ramai-ramai dekat jeti.


Yang semestinya pagi itu, Mak Uda paling excited seyh untuk bergambar..hihi.. Kalah kami yang muda-muda ni.. :P Apa-apa pon Mak Uda memang spotting gile la~..Thanks Sarah kerana tidak henti-henti ambil gambar kami..that why, setiap aktiviti kami di sana, ada je gambar kenangan di setiap detik, & setiap sudut & setiap saat (hehe ini sudah lebih-lebih..hehe) ..Danish plak, setiap malam rajin kumpul gambar dari camera Bibik, Sarah & juga dari camera Danish sendiri & terus upload ke Facebook. On the spot seyh!! hihi..


Masa kami ke Eco Park, Ayah ( Pak Teh), Pak Tar, Mak Tar & Mizah tidak ikut..Ayah & Mizah tidak berapa sihat manakala Pak Tar & Mak Tar keluar jalan-jalan beli barang (pergi dating la tu :P) hihi..Dari jeti kami berjalan kaki ke Ecopark, jalan kaki around 15min.. exercise pagi-pagi sambil mengirup udara segar, angin plak sepoi-sepoi bahasa (cheewahh), dengan permandangan tasik yang cantik + mendamaikan memang sangat best..Masa kami jalan kaki, muncul sebuah kereta kuda, sangat cute kuda tersebut, kami tidak melepaskan peluang untuk ambil gambar..pantang nampak sudut yang menarik, "jom ambil gambar !!" hihi..


Setibanya kami di Eco Park, rupa-rupanya Eco Park belum buka lagi (aiiisyehhh)..kami diantara pengunjung yang paling awal tiba disitu...hehehe..Sementara menunggu Eco Park buka around 1/2 hour jugaklah, kami duduk-duduk santai sambil berborak-borak, masing-masing mood excited..hihi~


Ini merupakan permandangan water chalet dari tempat kami lepak sementara tunggu Eco Park buka, memang sangat cantikkan??..kepada sesiapa yang kaki pancing elok la korang booking water chalet ini, kerana korang hendak memancing pun senang..hihi..semasa kami lepaking, ada penghuni water chalet yang tengah memancing through beranda chalet dorang, macam best je tengok orang memancing..Safree yang sangat friendly, dapat ikan tioman dari penghuni water chalet!! hihi..besar kot ikan tioman tu..



Around 10.00 a.m, finally kami dapat masuk Eco Park..Sebelum masuk, masing-masing beli makanan haiwan, saya beli set combo RM 5 (ada carrot + kacang panjang, sawi, kuaci, makanan ikan & roti), kalo hendak beli secara berasingan pun boleh, setiap satu berharga RM 1..

Eco Park different dengan Zoo Negara, di sini kita boleh tengok haiwan dengan lebih dekat, beri makanan & sentuh haiwan tersebut (lebih friendly sikit) tapi tidak semua haiwan ada la~..

Syok kot time bagi makanan, "tapi sebelum bagi, pikir dulu haiwan ni makan apa ek??" takut tersalah bagi..Sometime benda yang simple kita akan keliru jugakkan..Time kami bagi makanan kepada haiwan-haiwan, mereka semuanya kelihatan seperti kebuluran, kelaparan & berebut-rebut seyh (agaknya dorang tak breakfast lagi kot) hehe..ada jugak yang baru bangun tidur & bila kita orang bagi makanan pun macam malas-malas je hendak bangun ambil.hihi..


Penat juga jalan-jalan sekitar Eco Park, kaki pon sudah lenguh, baru jalan around 45min..Kesian dekat uwan ,takut uwan penat berjalan..kene naik turun tangga plak tu..uwankan dah tua..ada jugak Kak Shishi tanya uwan "Uwan penat tak?", "Tak adalah, uwan tak penat pon"..WAHH..uwan steady kot..alamak malu plak Kak Shishi yang muda sudah rasa sakit-sakit kaki..hii..

Around 10.45 a.m kami ke Animal Show,..sementara tunggu show bermula pada pukul 11 a.m boleh relax sekejap kan..setibanya kami di situ, tiba-tiba musik dipasang..so apa lagi, layan~ hihi


Around 11 a.m tiba-tiba muncul seekor burung kakak tua berwarna biru keluar berjalan terkedek-kedik di atas tali..Really cute!!!...then keluar lagi seekor burung kakak tua berwarna merah bersama-sama 2 orang pengacara..Semua tepuk tangan.. For starting, seekor burung kakak tua yang berwarna biru menaikkan bendera M'sia menggunakan paruhnya..Hebatnya..hihi

Sepanjang show, kedua-dua burung kakak tua tersebut menunjukkan kehebatan masing-masing bermain bowling, bola sepak, naik skuter, naik basikal atas tali, main roller blade, main bola jaring, berlakon mati kene tembak), jawab soalan matematik yang dibagi oleh penonton, pandai matematik mereka ni (so awesome)..

Yang paling best kedua-duanya bertanding dalam acara lumba basikal..then pengacara splitkan penonton-penonton kepada 2 group..satu group sokong burung kakak tua berwarna merah, manakala yang 1 lagi sokong yang berwarna biru..sepanjang competition penonton memberi sorakan kepada kedua-dua burung kakak tua tu..gamat suasana ketika itu (happening gile)..lagak mereka macam manusia kot, bijaknya..hihi..setiap kali mereka beraksi, mesti ada upahnya..iaitu kuaci, pengacara akan bagi mereka makan kuaci selepas mereka lakukan apa yang pengacara suruh.. :D


Untuk salah satu show, pengacara panggil seorang volunteer untuk tampil ke hadapan, then kami meminta Danish untuk turun, Danish..Danish..Danish (kami bagi sorakan)..hihihi..Danish di panggil untuk acara "teka yang mana satu" (sendiri letak tajuk, sesuai dengan acara ini)..Danish dikehendaki bau mangkuk-mangkuk yang terdapat di atas meja tersebut sebelum memulakan acara ini..then pengacara akan bagi sebiji bola kecik untuk Danish masukkan kedalam salah satu mangkuk yang ada..After that, Danish akan pusing ketiga-tiga mangkuk tersebut then bagi burung kakak tua itu teka yang mana satu mangkuk yang mempunyai bola kecik.. Amazing seyh, burung tersebut dapat teka dengan betul..semua penonton tepuk tangan!! hihi..(macam mana die tahu kan??)..pelik :7


Habis je Animal Show, penonton diberi peluang untuk bergambar dengan kedua-dua ekor burung kakak tua & seekor ular sawa berwarna kuning..bayaran akan dikenakan sebanyak RM 1..Masa ambil gambar dengan ular, abg Faiq actually takut, tapi pandai cover time ambil gambar..hihi..mujur muka tak ketat kan Faiq..(cover macho la tu :P)..hihi..Si kecik Anaki & Fikri tak takut ular seyh!! Anaki said "i love snake" siap cium lagi ular sawa tu...WAH!!! si kecik Anaki jugak siap interview orang yang jaga snake tu, tanya pasal ular sawa tersebut..huhu..very friendly~ tidak ketinggalan Danish & 2 orang anak dara Sofie & Farzana untuk bergambar dengan ular..hihi..Danish steady jew ambil gambar, siap tersenyum lebar lagi, Sofie & Farzana plak macam geli-geli, takut tapi still beranikan diri untuk bergambar dengan ular sawa..



Then ambil gambar dengan burung kakak tua plak, hihi..rasa macam rugi plak kak shishi tak ambil gambar dengan burung kakak tua tu..huhu..time ni Danish, Faiq, Safree & Fikri ambil gambar dengan burung kakak tua..hihi..jangan lupa bagi kuaci k!! hihi



After habis sesi bergambar dengan ular sawa serta dengan burung kakak tua, kami bergerak ke tempat arnab, itik, hamster, & kambing. Semasa di kandang arnab, kami dibenarkan untuk masuk ke dalam kandang arnab untuk dukung, ambil gambar & beri arnab makan carrot & kuaci...hihi..

Mak Ngah plak berani pegang tikut putih seyh..huhu..Yang paling kelakar Anaki tiba-tiba letak makanan ikan kat tempat tikus putih, "Adik itu makanan ikan la"....kihkih.."Eh, bukan kak Shishi bagi kuaci kat tikus kew??" Tettt!! bocor rahsia..huhu..Kak Shishi ingatkan hamster tadi..boleh terima tak alasan ni??..hahaha..


Arnab yang Kak Shishi bagi makan dibawah ni sebijik macam Ikky iaitu arnab yang pernah Family Kak Shishi bela....huhu..tertiba rasa windu kat Ikky yang bukan sahaja tomey tapi bijak..Ikky pernah hentakkan kaki tanda marah jika kami lewat bagi die maka..so cutekan..kalau jumpa kucing, kucing yang akan takut dengan Ikky, sebab Ikky sangat garang, tak padan dengan kecik!!..huhu..



Gambar dibawah ni mengingatkan kak Shishi semasa di Jurong Bird Park Spore, time tu Danish kecik lagi around 2years old kot, then Danish berani bagi makanan kepada kambing seyh..tangan Danish dekat dengan mulut kambing, kami yang lain semua berani-berani takut untuk bagi makanan kat kambing, Danish steady~..hihi..


Skycycle

Time ni Kak Shishi tak join, sebab kaki sudah sakit maa, lenguh..Pergi Eco Park pakai kasut bertumit siapa suruhkan..hihi..Naik skycycle kene kayuh guna tangan..1st trip Anaki, Danish, Azuan, Fikri & abg boi..2nd trip Danish, Sarah, Sofi & Farzana..Kesian Danish tangan lenguh, kerana kayuh sorang-sorang "ma 3 princess tak tolong kayuh"..Tapi Danish gentle ape..hihi..balik chalet mak uda tolong urut guna minyak urut..Kami yang tak naik skycycle enjoy makan aiskrim ada sorang princess ni belanja makan aiskrim...hihi :P



Around 1pm kami pun bergerak pulang ke chalet, sampai je dekat chalet semua kelaparan, then kami lepak kat bilik uwan untuk lunch dengan lauk & nasi yang sudah sedia masak awal pagi tadi..After kenyang semua gerak ke bilik masing-masing untuk berehat..si kecik request mandi di water park - Anaki, Fikri, Farzana & Sofi ditemani oleh abang-abang Faiq, Danish, Azuan & abg boy..Kami yang besar-besar malas nak join.sebab time kecik-kecik dah puas mandi kat lagoon..lagipon malas rasanya untuk berjalan kaki ke waterpark agak kepenatan..huhu :P

After makan, Bibik Azi ajak kami yang cousin-cousin bagi idea untuk buat something special untuk celebrate birthday uwan malam nanti..huhu..memang buntu jugak la..kalau kami nak menyanyi..tak tahu nak nyanyi lagu apa..nak bersyair lagi la tak tahu..huhu..Tapi walau apa pon, kita akan try buat yang terbaik malam karang..hihi..

Around 5 pm, apabila semua si kecik sudah balik dari waterpark, kami mulakan game yang pertama, iaitu game tarik tali..start dengan guys dulu..cousin lelaki + uncle, disebabkan bilangan kaum lelaki tidak ramai, so kena bergabung..hihi..paklong dengan paktar pon join jugak..kami yang gegurl semua tukang bagi sorak..hihi..time ni, Abang Safree semangat main tarik tali, mentang-mentang badan fix..huhu..For the 1st round, group Safree menang ( Pak Teh, Pak Busu, Abg Boy, Faiq), then bila tiba 2nd round group Safree kalah..kuang..kuang..kuang~ . Actually masa 2nd round ada pertukaran ahli..mungkin sebab tidak balance, group yang menang tadi kebanyakkan muda-muda lagi..so masa 2nd round, group Abg boy menang (Pak Teh, Fikri, & Pak Busu) hihi..maaf kalo ada kesilapan info, sebab akak base on pictures yang bibik ambil ni..hihi..


Then tiba time cousin perempuan plak main tarik tali..1st group iaitu Kak Shishi, Deq G, Sofi, & Farzana..huhu..2nd group Fifi, Sarah, Mak Uda & Mizah..1st & 2nd round disapu bersih oleh group Kak Fifi, group dorang menang besar..huarrrrwaaa :( group Kak Shishi kalah..mungkin sebab kami cekedeng kot..hehehe :P adat la tu menang & kalahkan..yang penting kita orang enjoy the games..hihi ^_^


Group kaum ibu-ibu tidak mahu lepaskan peluang juga, jangan main-main..hihi..masa ni Kak Shishi jadi pemain import bagi group Mak Tar, Mak Uda & Mak Lang..1st round group kami kalah dengan group Mak Teh, Mak Ngah, Auntie & Bibik Azi...kuang..kuang..kuang~


..Masa 2nd round..tanpa semua sedari...time tarik tali tetiba Pak Long join the group - Mak Tar, Kak Shishi, Mak Uda & Mak Lang..eh Pak Long gurl ke?? hihi..So apa lagi group kami menang la~ (main tipu..hihi) so yang ini tidak diambil kira ok..hihi mana acikan..Pak Long just tarik guna satu tangan je..Tenaga lelaki kan kuat..Tapi kesian dekat Auntie, Bibik Azi & Mummy (Mak Teh) semua terjatuh....paling lucu, auntie jatuh macam nangka busuk seyh (cuba cari gambar auntie :P)..hihi!! Kesian kat auntie~ tapi auntie steady what!! Paling kesian kat Bibik, bibik Azi selalu mengadu sakit bahu & pinggang..hopefully sekarang dah tidak sakit lagi..hihi


Muka hensem Pak Long..hihi..(macam muka orang yang bersalah dengan tangan Pak Long macam tu)..Walau apa pon, we love you Pak Long!! Pak Long memang sporting!!


Bila 2nd round tadi, (ada yang main bedek) so ia tidak di ambil kira, so kami main untuk yang 3rd round..masa ni, Pak Lang masuk group Mak Ngah, Bibik, Mummy & Auntie..manakala Pak Long still dengan group Mak Tar, Mak Uda, Mak Lang & Kak Shishi..huhu..Untuk 3rd round group kami kalah..huarrrwaaaa..group Mak Ngah, Bibik, Auntie & Mummy menang..huhu..sedey..


Disini la tempat untuk kami bersantai & bagi sorakkan!! hihi..Mak uda bagi sorakan dekat siapa tu..huhu


Yeah..kami main game Pinanta buat kedua kali..semalam kami dah main, hari ni, auntie provide lagi games pinanta..si kecik ini paling excited seyh..!! Tapi adik Anaki tidak dapat pecahkan bungkusan gula-gula tu :P hihi..


Fikri, Faiq, Azuan, Farzana juga mencuba untuk pecahkan bungkusan gula-gula tersebut..tapi tidak berjaya jugak..huhu..


Haaa..yang ini, peserta yang baru 1st time join main Pinanta, sebab semalam Mizah kurang sihat..gambar Mizah main Pinanta pon dah banyak..hihi..macam-macam gaya Mizah semasa main game Pinanta..apa-apa pon still kalah jugak~ hihi


Haa..semalam Kak Shishi menang masa main Pinanta.. Kali ni, hampir-hampir mahu menang..sebab plastik bungkusan tu, lagi sedikit mahu pecah (sebab sebelum Kak Shishi main, auntie dah koyakkan sikit bungkusan tu, bagi senang nak pecahkan) hihi (jangan jeles :P)..tapi still ada masalah dengan pukulan, sebab akak pukul tak kuat..so kira kalah la kan?? hihi..


Haa..Time ini Danish dapat pecahkan bungkusan coklat, so apa lagi semua kelam kabut lari & berebut- rebut ambil gula-gula & coklat yang jatuh dari plastik coklat tersebut..hihi Anaki & Fikri paling tidak sabar menanti gula-gula jatuh..Kesian Danish sebab tak sempat untuk rebut-rebut ambil gula-gula, so Danish dapat sedikit jew..


Masa ini kami masing-masing enjoy makan gula-gula..hihi..yump2..yang sudah besar pon still berebut-rebut ambil gula-gula (Kak Shishi la tu)..hihi..


Selepas main Pinanta, semua balik ke bilik masing-masing, masa ini Bibik Azi pesan kepada semua anak-anak buah Bibik, untuk pikirkan persembahan apa yang kami akan lakukan pada malam nanti bagi celebrate birthday uwan..Buntu jugaklah..kerana kami masih tidak tahu hendak buat gimik apa pada malam tu..Sehingga la ayah(Pak Teh) bagi idea untuk nyanyi lagu yang simple & senang untuk diingat..hihi..apa lagi after maghrib Kak Shishi panggil semua cousin-cousin ke bilik 110 (Bilik kami)..Ayah adalah guru musik kami pada malam itu..Ayah ajar kami lenggok lagu tersebut & siap tuliskan lirik lagu lagi..Thanks ayah ;)..Terasa rugi plak, tak bawa guitar abang Boy..kalau tak, mesti abang Boy & Sarah boleh hadiahkan lagu sambil main guitar.. or sorang main guitar, and yang lain nyanyi lagu ramai-ramai..mesti lagi best & gempakkan?? hihi..InsyaAllah next time bawa je kan..hihi

Gambar di bawah, ketika kami menunggu yang lain tiba untuk sesi latihan menyanyi (class vokal)..lalalala~ ..hikhik..sempat lagi bergambor!!



Saat yang dinanti-nanti, around 9pm..selepas semua sudah mandi & dinner, semua cucu-cucu uwan berkumpul di depan bilik uwan untuk menyanyikan lagu..Masa ni hanya Anaki sahaja yang tidak ada..Sebab Anaki sudah tidur..hihi..semasa class vocal bukan main excited lagi jadi backup singer (for na na na na~) alih-alih Anaki tidur awal la..huhu..mungkin Anaki penat la tu...Semasa kami semua sudah berkumpul, Bibik bawakan uwan kerusi & meminta uwan duduk di atas kerusi berhadapan dengan kami..1, 2, 3, sing..


Two, Three cat was running-runing (Girls)
Na Na Na Na (Boys)
Where got same the stripe stripe one (Girls)
Na Na Na Na (Boys)

Two, Three cat was running-runing (Girls)
Na Na Na Na (Boys)
Where got same the stripe stripe one (Girls)
Na Na Na Na (Boys)

Two, tree time I looking looking (Girls)
Na Na Na Na (Boys)
And now only I found You Uwan one (Girls)
Na Na Na Na (Boys)

Dua, tiga kucing berlari (Boys)
Na Na Na Na (Girls)
Mana nak sama dengan kucing belang (Boys)
Na Na Na Na (Girls)

Dua, tiga kucing berlari (Boys)
Na Na Na Na (Girls)
Mana nak sama dengan kucing belang (Boys)
Na Na Na Na (Girls)

Dua, tiga boleh ku cari (Boys)
Na Na Na Na (Girls)
Mana nak sama dengan uwan kami seorang (Boys)
Na Na Na Na (Girls)

Birthday song in English

Happy Birthday to you..
Happy Birthday to you..
Happy Birthday to uwan..
Happy Birthday to you..

Birthday song in Malay

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan uwan kami..
Allah selamatkan kamu..


Then si comel Farzana & Sofi berpantun yang berbunyi begini :

Anak gajah atas cawan;

Anak kucing kita sayang;

Hari ini hari jadi Wan;

Kami semua sangat sayang.


Amboi kamu berdua, kami tidak tahu pun u all nak berpantun..hihi..Surprise what , good effort!!
hihi..


Safree ada nyanyikan sebuah lagu untuk uwan malam tu..hihi bagusla Safree gentle~ apa-apa pon kita orang enjoy semasa Safree nyanyi..Selesai Safree menyanyi kami cousin-cousin semua peluk, cium & cium uwan..huhu..Semoga uwan panjang umur & di murahkan rezeki serta semoga Allah mengurniakan kesihatan yang sihat kepada uwan..Amin.. ^_^ We love u uwan :)



Kemudian, Mak Tar manyampaikan sajak yang dikarang oleh Mak Tar sendiri sempena Maal Hijrah & Birthday Uwan pada malam itu..


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

Kehidupan ini bak warna-warna pelangi
Suka duka silih berganti
Kehidupan ini pasti diuji
Antara gembira atau mimpi ngeri
Hanya kepada mu ya Allah
Kami berserah diri
Jangan alpakan hati kami dari mengingati mu
Jangan biarkan kami tersungkur
Bimbingilah kami supaya jadi hamba yang bersyukur
Keampunan, keredhaanmu terus kami mohon
Wahai ibu “Selamat Hari Jadi”
Kami – kami mengharapkan
Doamu untuk kesejahteraan kami
Kepadamu ya Allah ampunilah ibu bapa kami.
Kepada para-para suami,
Kami mohon bimbingilah kami, hargailah kami
Jangan sia-siakan dan jangan lukakan hati kami
Wahai anak-anak sekelian hargailah
Jasa orang tuamu,
Jangan sekali-kali menderhaka
Di bulan Muharam mari kita berhijrah,
Mari kita muhasabah diri
Wahai anak-anak jangan kamu leka
Ayuh penuhi cita-cita kalian
Tetapi jangan lupa dalami ilmu akhirat
Pasti kamu bahagia jadi orang yang beruntung dunia dan akhirat
AMIN…

Sangat mendalam isi kandungan sajak yang disampaikan oleh Mak Tar, sebak pun ada ketika itu, semoga kita semua dapat renung maksud yang ingin disampaikan..InsyaAllah..



Then semua masuk ke dalam bilik uwan..huhu..time ni, uwan suapkan kek coklat kepada setiap anak-anak & menantu..Suapan emak kepada anak serta menantu yang tersayang..agaknya bila kali terakhir uwan suapkan makan macam tu ek?..

Dulu masa akak kecik-kecik, akak Shishi suka kacau uwan makan nasi & makan sirih...hihi..Masa dulu-dulu uwan makan sirih tau, akak Shishi selalu mintak sirih "nak sikit wan", selepas uwan kunyah-kunyah, uwan akan suapkan sirih ke dalam mulut akak Shishi..really miss that moment..huhu..Akak Love you Uwan (tetiba rasa sedey plak) sob..sob.."Adik suka tengok uwan makan nampak berselera" Kak Fifi selalu cakap macam tu, memang betul pun, sebab itu akak selalu mintak uwan suap nasi kat dalam mulut akak, tapi untuk sesuap la..(saja hendak manje-manja)..hihi..Wan masakkan sedap..nyum-nyum..tetiba terasa lapak la plak (terkenang masak lemak cili api uwan) perghhhh..tiada tandingan nya la~ setuju tak??hihi


Then turn cucu-cucu uwan plak makan kek..Suapan dari nenek tercinta kepada cucu-cucu kesayangannya..huhu..Kek-kek habis berterabur diatas lantai masa uwan suap, Pak Lang rajin tolong lapkan & bersihkan..takut melekit & bersemutkan..huhu..Thanks u Pak Lang :) , maid auntie tengok je!! hihi..tengok TV..ahaks!!


Sebenarnya agenda utama pada malam itu adalah acara bagi hadiah kepada uwan..huhu..semua tidak sabar hendak bagi uwan hadiah..Mummy hadiahkan uwan tudung berwarna coklat, Auntie bagi uwan buit (duit), bekas Ampau auntie besar la hihi..Mak Tar hadiahkan uwan frame Allah, Muhammad..Mak uda hadiahkan uwan tempat urut, Bibik hadiahkan uwan kerongsang berbentuk love, Mak Lang hadiahkan uwan kain batik..huhu..

Pak Long juga menerima hadiah dari Mak Tar iaitu kain pelekat..Eh..Kak Shishi pon bagi hadiah jugak la..huhu..(nak jugak menyibukkan) Kak Shishi hadiahkan uwan pasu bunga..uwan sangat sukakan bunga...tidak kira la bunga hidup ke bunga perhiasan, mesti uwan nak beli..tapi pasu bunga yang akak bagi sesuai untuk bunga perhiasan..hope uwan sukakannya ;)

Then uwan ada bagi sedikit ucapan, uwan pesan kepada cucu uwan semua jangan derhaka kepada ibu bapa, dengar nasihat ibubapa, jaga mereka apabila mereka sudah tua..seperti mana anak-anak uwan jaga uwan.. huhu..(sob sob part ni semua sedih kerana uwan menangis ketika beri ucapan) InsyaAllah uwan, kami akan try untuk menjadi anak yang soleh & solehah..uwan doakan kami ek..huhu..


Around 11 pm, Pak Tar kot yang ajak kami semua jalan-jalan & minum di luar...huhu..semua semua on je..hihi..Malam tu kami supper di R&R Bukit Merah jew..kalau hendak ke pekan agak jauh kalau tak silap, that why kami jalan-jalan ke tempat yang dekat je..hihi..malam tu kami naik 4 kereta je..Yelah, mana taknya..Semua hendak duduk dekat belakang Hilux Pak Tar..haha..termasuk la Kak Shihi, Kak Fifi & Kak Long Mizah..best seyh..!! Yuhuuu..Balik dari supper semua dipaksa tidur..huhu..


Tapi malam tu, Kak Shishi, Danish, Sofie, Anaki, Safree & Fikri, kami main monopoli di bilik Mak Uda & Bibik Azi..My favorite game - Monopoli..huhu..that why akak jadi accountant kan..eh ada related ke? huhu..masa kami main around 1/2 hour jugak, Sofie & Danish tarik diri kerana mengantuk nak tidur..huhu..So tinggal kami berempat iaitu akak Shishi, abang Safree, Anaki & Fikri..hihi..sampailah Auntie datang jemput Anaki & Sofie balik around 2 a.m..baru kami habis main Monopoli..huhu..Nanti kita main monopoli sama-sama lagi ek..hikhik ^_^


P/s : Akak Shishi mintak maaf kerana lambat update blog ni..huhu..maaf kalau ada babak-babak yang tertinggal..akak cerita base on gambar..huhu..kalau ada yang tertinggal bagitahu akak ek, so that akak boleh edit lagi..siapa ingat mak ngah hadiahkan uwan apa ek? tak ada gambar hadiah dari mak ngah..akak pon tak ingat mak ngah bagi hadiah apa dekat uwan..kalau siapa ingat inform akak ek ^_^ miss u all..
Comments
1 Comments

1 Comment:

b a m b a m ' s on January 7, 2011 at 5:52 PM said...

kiter pon pegi bukit merah gak ari tuh..heheheh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.