Friends

::Masa itu emas::

Saturday, March 5, 2011

Enjoy my job as auditor ;)

Starting this month, saya mula pack dengan kerja2 audit..mayb akan outstation keluar negeri..Kadang-kadang agak penat jugak la..rushing dengan due date report client + agak stress di situ..But i really enjoy to do my job as external auditor, i learn so many things yang related dengan accounting + (auditing, taxation, consolidate account & ect) so tak sia2 blajar masa degree dulu..huhu..

Tapi tak ramai rakan2 seangkatan yang join buat audit, dulu after grade, saya tidak pernah terfikir untuk masuk audit firm, seboleh2nya tidak mahu..kerana kerja sebagai auditor sangat tough, balik malam, kene maki dengan client, & gaji yang diberi rendah plak tu, tiada life, kalau yang unlucky dapat bos & senior yang maki hamun lagi la..tapi alhamdulillah my bos, my senior & my colleague semua okay & spotting gitu..Yang penting, knowledge kami yang bekerja di audit firm tidak sama banyak dengan knowledge bile bekerja di tempat lain.. Itu yang bos selalu pesan & ingatkan..Dan sebab itu jugak saya bekerja sebagai auditor ;)

Last week saya diberikan peluang untuk buat audit government (AG Job) kat Bukit Bintang company PPHM...1st time buat audit government tiada beza sangat pon dengan audit syarikat swasta..Sambil2 wat audit tu bley tinjau suasana orang government bekerja kn..hihi..Kebetulan kami bawa camera untuk "assets physical sighting" ..alang2 bawa camera kami pon bergambar sakan :P.. Hihi..



Muka penat, time ni sakit perut = gastrik..huhu

Memo

Ahaks..pura2 berlakon @ real busy..

My senior Kak Amy (CA)

My junior Dani from Uitm

Kak Amy posing, saya myebok baca surat khabor :P

Time ni masa vouching, fail berselerak..hihi..

CAF & PAF file

P.E.A.C.E

P.E.A.C.E again :P




Time ni kak Amy real busy..Dani?? pura2 busy :P hikhik..saya?? curi tulang.. :P
ngintai orang swimming kat Chulan Hotel...waaahh..haha..

P/S : saya perlu bertahan selama 2 tahun for MIA..InsyaAllah, kalau ade rezeki ;).. Doakan ek!!~
Comments
3 Comments

3 Comment:

b a m b a m ' s on March 7, 2011 at 11:17 AM said...

hahahahha...auditor mmg x diminati client kan.. =_='

Sisiantee on March 11, 2011 at 9:29 AM said...

@bambam
Yup2 semua orang xsuke auditor..ahaks!!~

pelengkap rusuk kiri on November 21, 2012 at 9:32 AM said...

hye, saya pun ada cita-cita nak jadi auditor, sekarang tengah study diploma in accounting . nak mintak tlg blh x buat 1 entry related dgn auditing? (ceh suke2 je mintak buat,hehe)kalau akak ada masa la. citer pasal gaji ke ape ke n apa beza auditor dgn accountant? terima kasih ye kak :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Klik here to join

Twitter Widgets
Powered By Vistaprint
Facebook Widgets
Powered By Vistaprint
Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.